Inspiration, recept & nyheter
Alla goda historier från vårt gastronomiska universum
Våren är getostsäsong
Våren är en härlig tid. Jorden vaknar, blommorna och träden börjar röra sig i takt med att dagarna blir längre och varmare. Det är också starten för den bästa tiden för alla läckra små färska getostar...
Lär dig mer om Manchego
Den världsberömda spanska fårosten är omgiven av tradition, historia, kontroll och regleringar och som alltid när man har att göra med högkvalitativa traditionella hantverksprodukter så måste man vara...
Olivolja - den stora guiden
Vilken olivsort man använder spelar stor roll för doft, smak och känsla i en olivolja. När du talar om vin är en av de första sakerna som diskuteras vilka druvor vinet tillverkas av. Av samma anlednin...
Årets Expedition Alpost är här
Hög höjd, ren luft, omväxlande väder, alpängar med över hundra sorters olika gräs och örter, friska djur, återhållsam och hållbar användning av naturen. Detta är förutsättningarna för den certifierade...
Nyheter från Torres!
Torres presenterar sin nya serie Torres Tapas och först ut är två varianter med smak av vinäger och stekt ägg. Torres är ett familjeföretag som startades 1969 en bit utanför Barcelona i Spanien. Torre...
Carbonara på spaghetti från Martimucci
Spaghetti carbonara är en snabblagad italiensk klassiker och här gör vi den helt med italienska råvaror. En äkta carbonara innehåller ingen grädde men blir krämig tack vare en skvätt pastavatten i sås...
Dominus Early Harvest är här
Dominus cosecha temprana – early harvest– är en extra jungfruolivolja som är ett resultat av Francisco Montabes och Aracelli Vañós gedigna erfarenhet av olivoljeproduktion samt deras önskan att produc...
Årets Primer dia från Castillo de Canena
Primer día de cosecha – första skördedagen på spanska – är namnet på Castillo de Canenas nu legendariska förstadagsolja som möts av stor förväntan från gourmander över hela världen. En unik och exklus...
World Cheese Awards 2022
Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...
Terraliva NuovoEvo 2022
De nya olivoljorna från den första pressningen av de första skördade oliverna börjar sakta anlända och Terralivas NuovoEvo är den första att anlända till lagret 2022.
Montaneraperioden är igång!
De världsberömda iberiska svartfotade grisarna njuter av livet just nu. Det är exakt nu och några månader framåt – närmare bestämt från oktober till februari; det som kallas la montanera – som de små ...
Säsong för raclette och fondue
Raclette är - precis som ostfondue - en klassisk schweizisk rätt som ofta omtalas som schweizarnas nationalrätt. Löjligt enkelt att förbereda och onödigt gott, tillagas vid bordet och får alla att umg...
Äntligen säsong för Mont d'Or
Nu är det dags igen för den underbara franska säsongsosten Mont d'Or, som kan avnjutas från september till nyår. Osten landar den 19 september!
Utmärkelse till Casearia Carpenedo
Det innovativa italienska mejeriet har fått stor utmärkelse för två av sina exceptionella ostar!
Lär dig mer om tryffel
I princip kan man få tryffel året om, men de varierar mycket i smak, doft och pris beroende på säsong.
Oljan som blev ett samlarobjekt
Castillo de Canenas Primer dia, en exklusiv och unik olja finns i två versioner, båda framställda från den allra första pressningen från allra första skördedagen på Arbequina- respektive Picualoliver.
Spaniens bästa Serrano
Serranoskinkan som lufttorkas i 24 månader från Monte Nevado blev precis utsedd till den BÄSTA SERRANOSKINKAN i Spanien av det spanska Jordbruksministeriet i Food Awards of Spain!
Santa Catarina - hållbart fiskad tonfisk från Azorerna
Tonfisken från Santa Catarina representerar något av det bästa inom hållbar konservering. De är en av världens bästa producenter som levererar bland de finaste och godaste konserverade tonfisken som f...
Martimuccipasta med ragu på salsiccia och San Marzano-tomater
Rasmus lagar en otroligt läcker och snabbgjord rätt av pasta från Martimucci, salsiccia från Lovison och till slut San Marzanotomater från Agragenus på Sicilien.