Inspiration, recept & nyheter
Alla goda historier från vårt gastronomiska universum
Dominus Early Harvest är här
Dominus cosecha temprana – early harvest– är en extra jungfruolivolja som är ett resultat av Francisco Montabes och Aracelli Vañós gedigna erfarenhet av olivoljeproduktion samt deras önskan att produc...
Årets Primer dia från Castillo de Canena
Primer día de cosecha – första skördedagen på spanska – är namnet på Castillo de Canenas nu legendariska förstadagsolja som möts av stor förväntan från gourmander över hela världen. En unik och exklus...
World Cheese Awards 2022
Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...
Terraliva NuovoEvo 2022
De nya olivoljorna från den första pressningen av de första skördade oliverna börjar sakta anlända och Terralivas NuovoEvo är den första att anlända till lagret 2022.
Montaneraperioden är igång!
De världsberömda iberiska svartfotade grisarna njuter av livet just nu. Det är exakt nu och några månader framåt – närmare bestämt från oktober till februari; det som kallas la montanera – som de små ...
Säsong för raclette och fondue
Raclette är - precis som ostfondue - en klassisk schweizisk rätt som ofta omtalas som schweizarnas nationalrätt. Löjligt enkelt att förbereda och onödigt gott, tillagas vid bordet och får alla att umg...
Äntligen säsong för Mont d'Or
Nu är det dags igen för den underbara franska säsongsosten Mont d'Or, som kan avnjutas från september till nyår. Osten landar den 19 september!
Utmärkelse till Casearia Carpenedo
Det innovativa italienska mejeriet har fått stor utmärkelse för två av sina exceptionella ostar!
Lär dig mer om tryffel
I princip kan man få tryffel året om, men de varierar mycket i smak, doft och pris beroende på säsong.
Oljan som blev ett samlarobjekt
Castillo de Canenas Primer dia, en exklusiv och unik olja finns i två versioner, båda framställda från den allra första pressningen från allra första skördedagen på Arbequina- respektive Picualoliver.
Spaniens bästa Serrano
Serranoskinkan som lufttorkas i 24 månader från Monte Nevado blev precis utsedd till den BÄSTA SERRANOSKINKAN i Spanien av det spanska Jordbruksministeriet i Food Awards of Spain!
Santa Catarina - hållbart fiskad tonfisk från Azorerna
Tonfisken från Santa Catarina representerar något av det bästa inom hållbar konservering. De är en av världens bästa producenter som levererar bland de finaste och godaste konserverade tonfisken som f...
Martimuccipasta med ragu på salsiccia och San Marzano-tomater
Rasmus lagar en otroligt läcker och snabbgjord rätt av pasta från Martimucci, salsiccia från Lovison och till slut San Marzanotomater från Agragenus på Sicilien.