Inspiration, recept & nyheter

Alla goda historier från vårt gastronomiska universum

  • >Pinsa från DiMarco

    Pinsa från DiMarco

    Originale Pinsa Romana från Di Marco är skapad genom en kombination av traditionella tekniker och moderna innovationer där idén kom från barndomsminnet när Corrado di Marcos farfar formade överbliven ...

    Läs mer
  • >Stefania Calugi - tryffel från hjärtat av Toscana

    Stefania Calugi - tryffel från hjärtat av Toscana

    Stefania Calugi, ett familjeägt företag beläget mellan San Miniato och Castelfiorentino i Toscana, har sedan 1987 levererat tryffel och tryffelprodukter av högsta kvalitet till tryffelälskare världen ...

    Läs mer
  • >Choix - Swiss Premiun Choice

    Choix - Swiss Premiun Choice

    Nu presenterar vi ett nytt varumärke som samlar de bästa premiumostarna från Schweiz; Choix - som betyder utvald. Vi ger dig genom detta ett brett urval av Gruyère där varje lagringsgrad har en egen f...

    Läs mer
  • >Våren är getostsäsong

    Våren är getostsäsong

    Våren är en härlig tid. Jorden vaknar, blommorna och träden börjar röra sig i takt med att dagarna blir längre och varmare. Det är också starten för den bästa tiden för alla läckra små färska getostar...

    Läs mer
  • >Ny smak i serien Torres Tapas!

    Ny smak i serien Torres Tapas!

    Torres presenterar stolt den senaste smaken i serien Torres Tapas: Pickle. Denna nya variant erbjuder en utsökt balans av sött, salt och syra och kompletterar de andra två smakerna i serien; Vinäger o...

    Läs mer
  • >World Cheese Awards 2023

    World Cheese Awards 2023

    Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...

    Läs mer
  • >Äntligen säsong för Mont d'Or

    Äntligen säsong för Mont d'Or

    Nu är det dags igen för den underbara franska säsongsosten Mont d'Or, som kan avnjutas från september till nyår. Osten landar den 19 september!

    Läs mer
  • >Spenat- och ricottagnocchi med fänkålssalsicca

    Spenat- och ricottagnocchi med fänkålssalsicca

    Våra gnocchi från Mamma Emma tillverkas utan konserveringsmedel eller tillsatser. Serien är uppkallade efter ägarens mormor och är en hyllning till hennes värderingar kring den traditionella matlagnin...

    Läs mer
  • >Lär dig mer om Manchego

    Lär dig mer om Manchego

    Den världsberömda spanska fårosten är omgiven av tradition, historia, kontroll och regleringar och som alltid när man har att göra med högkvalitativa traditionella hantverksprodukter så måste man vara...

    Läs mer
  • >Olivolja - den stora guiden

    Olivolja - den stora guiden

    Vilken olivsort man använder spelar stor roll för doft, smak och känsla i en olivolja. När du talar om vin är en av de första sakerna som diskuteras vilka druvor vinet tillverkas av. Av samma anlednin...

    Läs mer
  • >Nyheter från Torres!

    Nyheter från Torres!

    Torres presenterar sin nya serie Torres Tapas och först ut är två varianter med smak av vinäger och stekt ägg. Torres är ett familjeföretag som startades 1969 en bit utanför Barcelona i Spanien. Torre...

    Läs mer
  • >Carbonara på spaghetti från Martimucci

    Carbonara på spaghetti från Martimucci

    Spaghetti carbonara är en snabblagad italiensk klassiker och här gör vi den helt med italienska råvaror. En äkta carbonara innehåller ingen grädde men blir krämig tack vare en skvätt pastavatten i sås...

    Läs mer
  • >Dominus Early Harvest är här

    Dominus Early Harvest är här

    Dominus cosecha temprana – early harvest– är en extra jungfruolivolja som är ett resultat av Francisco Montabes och Aracelli Vañós gedigna erfarenhet av olivoljeproduktion samt deras önskan att produc...

    Läs mer
  • >Årets Primer dia från Castillo de Canena

    Årets Primer dia från Castillo de Canena

    Primer día de cosecha – första skördedagen på spanska – är namnet på Castillo de Canenas nu legendariska förstadagsolja som möts av stor förväntan från gourmander över hela världen. En unik och exklus...

    Läs mer
  • >World Cheese Awards 2022

    World Cheese Awards 2022

    Guild of Fine Foods har stått värd för det prestigefyllda evenemanget World Cheese Awards sedan 1988. Här väljs världens bästa ostar ut bland de drygt 4 000 bidragen från omkring 40 olika länder. Vana...

    Läs mer
  • >Terraliva NuovoEvo 2022

    Terraliva NuovoEvo 2022

    De nya olivoljorna från den första pressningen av de första skördade oliverna börjar sakta anlända och Terralivas NuovoEvo är den första att anlända till lagret 2022.

    Läs mer
  • >Montaneraperioden är igång!

    Montaneraperioden är igång!

    De världsberömda iberiska svartfotade grisarna njuter av livet just nu. Det är exakt nu och några månader framåt – närmare bestämt från oktober till februari; det som kallas la montanera – som de små ...

    Läs mer
  • >Äntligen säsong för Mont d'Or

    Äntligen säsong för Mont d'Or

    Nu är det dags igen för den underbara franska säsongsosten Mont d'Or, som kan avnjutas från september till nyår. Osten landar den 19 september!

    Läs mer
  • >Utmärkelse till Casearia Carpenedo

    Utmärkelse till Casearia Carpenedo

    Det innovativa italienska mejeriet har fått stor utmärkelse för två av sina exceptionella ostar!

    Läs mer
  • >Lär dig mer om tryffel

    Lär dig mer om tryffel

    I princip kan man få tryffel året om, men de varierar mycket i smak, doft och pris beroende på säsong.

    Läs mer
  • >Oljan som blev ett samlarobjekt

    Oljan som blev ett samlarobjekt

    Castillo de Canenas Primer dia, en exklusiv och unik olja finns i två versioner, båda framställda från den allra första pressningen från allra första skördedagen på Arbequina- respektive Picualoliver.

    Läs mer
Page 1 av 2

Följ oss!