Manná från Conserveira do Sul i Portugal

Fantastiska fiskkonserver

 

Historien om Conserveira do Sul är nära kopplad till grundaren António Jacinto Ferreira. Han föddes i Beja (Alentejo) och började redan som 15-åring, år 1918, arbeta i fiskbranschen. Han anlände till Olhão med idén om att öppna en fisksaltningsfabrik för att kunna tillgodose sina kunder i Alentejo. Dagen efter ankomsten, var hans lager redan på plats och igång!

Hårt arbete och innovativt tänkande

Med hårt arbete, innovation och vågat risktagande utvecklade han under decennierna som följde sitt företag. År 1954 tog han, tillsammans med sina tre söner, nästa steg och köpte upp företaget Conserveira do Sul. Idag är det fem av hans barnbarn som driver hans livsverk och de har fortsatt att utveckla företaget och gjort deras produkter tillgängliga för hela världen.

Tradition och modernisering

Ledorden för Conserveira do Sul är tradition och modernisering. Dessa två viktiga faktorer, i kombination med den mångåriga erfarenheten som förvärvats, möjliggör produktion av högkvalitativ konserverad fisk.

Burkarna är märkta med IUCNbeteckning (International Union for Conservation of Nature ). Gastro Import har valt att ut produkterna som tillverkas under varumärket Manná och där får vi fiskkonserver innehållande sardin, makrill och taggmakrill av högsta kvalitet och i spännande inläggningar.

Äkta ingredienser

Det används lokala och äkta ingredienser i recepten, inga ”E” här, utan riktig olivolja, morot, lök, vitlök, citron, piri-piri och kryddor från lokala leverantörer i Portugal. Du kommer hitta en citronbit i burken om det står att de använt citron.

Conserveira do Suls produkter