Alta Langa

Färska ostar från Piemonte
 
Caseificio dell'Alta Langa är specialiserade på att göra små färska ostar av mycket hög kvalitet tillverkade av mjölk från både kor, får och get.

Ostarna från Alta Langa är en produkt av sin omgivning. Lokala råvaror och lokala traditioner är receptet på de små piemontesiska färskostarna från det lilla mejeriet som ligger vackert och avskilt mellan vingårdar och hasselnötsträd i Alta Langas kuperade landskap.

Färsk ost från ett frodigt landskap

Caseificio dell'Alta Langa ligger i Bosia, halvvägs mellan Alba och Cortemilia i den norditalienska regionen Piemonte. Ett frodigt och grönt område särskilt känt för sina utsökta viner och stolta gastronomiska traditioner där tillverkningen av handgjorda ostar är en betydande del.

Caseificio dell'Alta Langa använder traditionella metoder som gått i arv genom generationer samt lokala recept och lokala ingredienser från lokala besättningar. Deras ostar görs naturligt och flitigt utan tillsatser och med stor stolthet.

Ko, får och get

Caseificio dell'Alta Langa är specialister på att göra små färskostar av mycket hög kvalitet, som tillverkas av mjölk från både ko, får och get. Vissa av ostarna är baserade på en typ av mjölk, andra är gjorda av en blandning av två eller tre sorter av mjölk. Gemensamt för alla ostarna är att de är fasta, mjuka, krämiga, milda och lätt syrliga på samma gång och att smaken och konsistensen på de olika mjölksorterna bidrar till att ge varje ost sin speciella karaktär.

Caseificio dell'Alta Langas ostar

Gastrobutiken

Se mycket mer av vårta osthantverk i vår webbshop