Kalamata är en av Greklands viktigaste och mest kända olivsorter. Den är uppkallad efter staden med samma namn på den grekiska halvön och regionen Peloponnesos där den främst odlas och produceras. Kalamatans unika och speciella smak har gjort den till en delikatess över hela världen. Kalamatan med kärna och med en underbar salt olivsmak. Innehåller ca. 325-375 st.
Ursprungsland | Grekland |
---|---|
Nettovikt i kilo | 2,25 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 2 |
Kolli per lav | 8 |
Lager per pall | 12 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Kalamataoliver, vatten, havssalt, rödvinsvinäger, koncentrerad druvsaft, olja (solros eller raps). |
---|---|
Allergener | Nej |
Energi (Kj/100g) | 0 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 0 |
Fett | 0 |
Varav mättade fettsyror | 0 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 0 |
Salt | 3,5 |