Inspiration, recept & nyheter

Alla goda historier från vårt gastronomiska universum

  • >Säsong för raclette och fondue

    Säsong för raclette och fondue

    Raclette är - precis som ostfondue - en klassisk schweizisk rätt som ofta omtalas som schweizarnas nationalrätt. Löjligt enkelt att förbereda och onödigt gott, tillagas vid bordet och får alla att umg...

    Läs mer
  • >Äntligen säsong för Mont d'Or

    Äntligen säsong för Mont d'Or

    Nu är det dags igen för den underbara franska säsongsosten Mont d'Or, som kan avnjutas från september till nyår. Osten landar den 19 september!

    Läs mer
  • >Säsong för Gruyère Alpage

    Säsong för Gruyère Alpage

    Nu är det dags att beställa årets Gruyère Alpage AOP från Terroir Suisse, det bästa från alpernas sluttningar och som tillverkas endast av sommarmjölken.

    Läs mer
  • >Olivolja - den stora guiden

    Olivolja - den stora guiden

    Vilken olivsort man använder spelar stor roll för doft, smak och känsla i en olivolja. När du talar om vin är en av de första sakerna som diskuteras vilka druvor vinet tillverkas av. Av samma anlednin...

    Läs mer
  • >Säsong för raclette och fondue

    Säsong för raclette och fondue

    Raclette är - precis som ostfondue - en klassisk schweizisk rätt som ofta omtalas som schweizarnas nationalrätt. Löjligt enkelt att förbereda och onödigt gott, tillagas vid bordet och får alla att umg...

    Läs mer
  • >Äntligen säsong för Mont d'Or

    Äntligen säsong för Mont d'Or

    Nu är det dags igen för den underbara franska säsongsosten Mont d'Or, som kan avnjutas från september till nyår. Osten landar den 19 september!

    Läs mer
  • >Santa Catarina - hållbart fiskad tonfisk från Azorerna

    Santa Catarina - hållbart fiskad tonfisk från Azorerna

    Tonfisken från Santa Catarina representerar något av det bästa inom hållbar konservering. De är en av världens bästa producenter som levererar bland de finaste och godaste konserverade tonfisken som f...

    Läs mer
  • >Martimuccipasta med ragu på salsiccia och San Marzano-tomater

    Martimuccipasta med ragu på salsiccia och San Marzano-tomater

    Rasmus lagar en otroligt läcker och snabbgjord rätt av pasta från Martimucci, salsiccia från Lovison och till slut San Marzanotomater från Agragenus på Sicilien.

    Läs mer

Följ oss!