När en emmental produceras av opastöriserad komjölk som denna så kallas den för Grand Cru. Det krävs 800-900 liter mjölk till en ost på c:a 70 kg. Lagringen sker under de första veckorna vid 10-13 grader, därefter i 16-18 grader innan den slutligen överförs till en källare som håller 21-25 grader och håller 60% luftfuktighet. Där omvandlas syret till koldioxid som bildar hålen i osten.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 4,53 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 2 |
Kolli per lav | 6 |
Lager per pall | 4 |
EAN-nummer | 3352430007140 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, löpe, mjölksyrabakterier, salt, kalciumklorid. Konservering: Lysozym från ÄGG. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos),Ägg och produkter baserade på ägg |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1602 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 391 |
Fett | 30 |
Varav mättade fettsyror | 0 |
Kolhydrat | 2 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 30 |
Salt | 0 |