Saint-Nectair blev presenterad för första gången för Louis XIV av Maréchal de Sennecterre. A.O.C. Fermier är den yppersta beteckningen för denna ost. Producenten Dischamp har vunnit guldmedalj 2005. Lagrad i min. 6 veckor. Smaken är nötaktig, salt, kryddad med en doft av källare. Från Auvergne i centrala Frankrike.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 1,6 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 3 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserat MJÖLK från ko, löpe, mjölksyrabakterier, salt. Fett 27%. Fett i torrvikt 45% |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 0 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 0 |
Fett | 0 |
Varav mättade fettsyror | 0 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 0 |
Salt | 0 |