Spenat- och ricottagnocchi med fänkålssalsicca

Spenat- och ricottagnocchi med fänkålssalsicca

Våra gnocchi från Mamma Emma tillverkas utan konserveringsmedel eller tillsatser. Serien är uppkallade efter ägarens mormor och är en hyllning till hennes värderingar kring den traditionella matlagning som alltid baseras på bra råvaror. Här presenterar vi ett recept med den delikata varianten spenat- och ricotta tillsammans med en färsk fänkålssalsiccia från Lovison.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125˚C varmluft. Lägg tomaterna i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja, salta och peppra. Sätt in tomaterna i ugnen och låt de bli varma medan du lagar till resten.
  2. Skär salsiccian i centimetertjocka slantar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Hetta upp en stor stekpanna (gärna non-stick) med lite olivolja och stek salsiccian tills den är gyllene. Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök. Låt steka med ca 5 min tills löken mjuknat. Lägg det stekta i en skål tills vidare men spara fettet i stekpannan.
  4. Stek gnocchin i stekpannan i ett par minuter tills gnocchin börjar få färg. Slå på vattnet, lägg på ett lock och låt det småsjuda tills vattnet kokat bort.
  5. Lägg tillbaka det stekta i pannan med gnocchin och tillsätt de ugnsvarma tomaterna.
  6. Riv buffelmozzarellan i mindre bitar och lägg på gnocchin. Toppa med basilikablad, ringla över lite god olivolja, salta och peppra. 
  7. Servera genast med nyriven Parmigiano Reggiano!
 

Klicka här för att skriva ut receptet

Produkter i receptet

Patrik och Cecilia lagar här nedan  receptet på spenat- och ricottagnocchi men använder fänkålssalamino istället för salsicca. 

Relaterad läsning