
Los Cameros
– traditionsrikt osthantverk från Rioja
Familjedrivet mejeri med djupa rötter i Rioja
.jpg&AlternativeImage=%2fFiles%2fImages%2fSocialIcons%2fgastro_symbolerx3.png)
Hållbar mjölkproduktion med höga kvalitetskrav
Los Cameros grundades 1961 i hjärtat av Rioja och är ett medelstort mejeri med starka lokala rötter. Företaget samlar in mjölk från 50 gårdar inom en radie av 100 kilometer i Rioja och Navarra, med egna bilar som hämtar mjölken. En av gårdarna producerar dessutom den eftertraktade A2-mjölken från sin besättning av kor. Än så länge används inte den isolerat till en sorts ost, men planer på att göra det i framtiden finns.
För att uppfylla strikta krav testas varje leverans noggrant och mjölk med spår av antibiotika destrueras omedelbart. Los Cameros pastöriserar all mjölk vid 72 grader under 52 sekunder för att säkerställa högsta kvalitet och strävar efter att bevara den naturliga smaken på bästa sätt.
Unik lagringsprocess och naturlig skorpa
En ost med naturlig skorpa, som smörjs med olivolja, tillåts utveckla smak på ett sätt som inte är möjligt med exempelvis vaxade ostar. Ostarna från Los Cameros lagras i två olika kammare med olika klimat. Först i en kammare med lägre luftfuktighet och cirka 12 grader under en vecka, och därefter i en kammare där två olika sorters mögel skapar en unik mikroflora som bidrar till ostens karaktär. Här lagras ostarna tills de når sin fulla potential.
.jpg&AlternativeImage=%2fFiles%2fImages%2fSocialIcons%2fgastro_symbolerx3.png)

Ett brett sortiment av hantverksostar
Los Cameros erbjuder ett brett sortiment av ostar, från mildare sorter till längre lagrade varianter som Añejo, som lagras i upp till 12 månader. Deras produktion är relativt liten, men präglas av stort hantverkskunnande.
94 procent av all produktion säljs fortfarande i Spanien.
Innovation och hållbarhet i fokus
Hållbarhet är en central del av företagets filosofi. Genom att stötta lokala mjölkbönder och säkerställa högsta kvalitet på råvarorna bevaras det genuina hantverket.
Dessutom producerar Los Cameros sin egen olivolja från Arbequina- och Royuela-oliver, varav en del är ekologiska. Från början planterade de egna olivträd för att kunna producera extra jungfruolivolja till affineringen av sina ostar. Kvaliteten var så hög att oljan idag har blivit en framgångsrik produktlinje i sig själv.

En förebild inom spansk ostproduktion
Våra spanska bondostar från Los Cameros

Gastrobutiken
Upptäck vårt unika utbud av charkuterier, ost, oliver, olja, vinäger, grönsaker, fisk, sylt, vin och mycket mer!