Giglio Sardo är en mellanlagrad typ av Pecorino från Sardinien som är fast i konsistensen. Smaken har inslag av hö, hasselnötter, smör och grädde och med en lätt grynig känsla i konsistensen. Trots industriproduktionen respekteras fortfarande de gamla traditionerna på mejeriet Argiolas i utkanten av Cagliari. Lagrad i 3 månader.
Varumärke | Argiolas |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 3,34 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 2 |
Kolli per lav | 10 |
Lager per pall | 5 |
EAN-nummer | 2562590000000 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Pastöriserad fårMJÖLK, salt, löpe (från får), mjölksyrabakterier. Skorpan bör ej ätas (behandlat med konserveringsmedel E203, E235 och färgämnen E150d, E160b) Fett i torrvikt: 50%+ |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1708 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 408 |
Fett | 34 |
Varav mättade fettsyror | 0 |
Kolhydrat | 0,7 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 24,7 |
Salt | 0 |