Scamorza ingår i ostfamiljen "pasta filata", där man sträcker och snurrar ostmassan, som man också känner igen från mozzarellatillverkning. Scamorza affumicata är en syditaliensk rökt komjölkost med en mjuk och elastisk konsistens som passar som smältost, till exempel på pizza eller i panini. Smaken är lätt pikant och mjölkig med fina toner av rök och söta karameller.
Varumärke | Albiero |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 1,8 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
Kolli per lav | 6 |
Lager per pall | 8 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | koMJÖLK, salt, löpe (europeiskt ursprung), rökarom (Tyskland) |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1404 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 338 |
Fett | 26,4 |
Varav mättade fettsyror | 18 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 25,1 |
Salt | 1,7 |