Toggenburger, lagrad 6 månader. En opastöriserad bergsostvariant av appenzeller. Smaken är välbalanserad och nötig, med en angenäm krämighet och en halvhård konsistens. Dess namn betyder "den lilla kon från Toggenburg", efter den lantliga regionen i nordöstra Schweiz där den tillverkas, känd för sina frodiga bergsängar och sitt jordbruk.
Ursprungsland | Schweiz |
---|---|
Nettovikt i kilo | 6 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
EAN-nummer | 2328557100003 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1608 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 388 |
Fett | 31,5 |
Varav mättade fettsyror | 21,6 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 26 |
Salt | 1,5 |