Sbrinz i kil från Schweiz egen ostguru Rolf Beeler, lagrad 48 månader. Sbrinz är en föregångare till parmesan och dess unika smak beror på att mer vatten extraheras ur ostmassan. Den görs också på s.k. alpmjölk som har högre fetthalt och bättre kvalitet, vilket ger osten en mildare och djupare smak. Har utsetts till världens bästa ost alla kategorier av Max McCalman, amerikansk ostsommelier.
Varumärke | Rolf Beeler |
---|---|
Ursprungsland | Schweiz |
Nettovikt i kilo | 4,2 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrabakterier, animaliskt löpe. Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1697 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 409 |
Fett | 33 |
Varav mättade fettsyror | 20 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 28 |
Salt | 1,8 |