Die Rote Hexe, en schweizisk ost gjord på opastöriserad komjölk med en ljuvlig krämighet och med en lätt kryddig balanserad smak. Den röda skorpan, färgad med paprikakrydda och anatto, gör den till ett riktigt blickfång i ostdisken. Osten tillverkas av Bodenseekäse i Rossrüti, S:t Gallen i nordöstra Schweiz, nära gränsen till Tyskland och Österrike. Finns även i en mer lagrad variant, Alte Hexe.
Ursprungsland | Schweiz |
---|---|
Nettovikt i kilo | 6 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
EAN-nummer | 2328556400005 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan är färgad med paprikakrydda och annatoextrakt (E160bii). Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1629 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 392 |
Fett | 30 |
Varav mättade fettsyror | 18 |
Kolhydrat | 0,5 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 30 |
Salt | 1,4 |