Traditionell blåmögelost uppkallad efter Auvergne-regionen. Av vissa ansedd som en komjölksversion av Roquefort, men den är krämigare och smörigare. Smaken har inslag av gräs och örter, som med tiden utvecklas till en mer kryddig och skarp karaktär. Doften är fyllig, och osten passar utmärkt med söta dessertviner eller robusta röda viner. Opastöriserad och med AOC-status sedan 1975. Lagringstiden är minst 6 veckor.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 1,53 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
Kolli per lav | 10 |
Lager per pall | 10 |
EAN-nummer | 2368467023085 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Termiserad MJÖLK från ko, salt, ostlöpe, MJÖLKENZYMER, Penicillium roqueforti. Fett: 26% i färdig produkt, 52% i torrvara. Ursprungsland: Frankrike. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1480 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 354 |
Fett | 26 |
Varav mättade fettsyror | 20 |
Kolhydrat | 1 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 22 |
Salt | 2,5 |