Fourme d'Ambert AOP 2,2 kg
F132Skriv ut
En av Frankrikes äldsta ostar som har daterats ända tillbaka till Romartiden. En hög cylinderformad blåmögelost. Den är ganska mild med nötig eftersmak. Lagras i fuktig källare i minst 28 dagar men ofta i mer än 60 dagar. Från byn Ambert i Auvergne.
Nettovikt i kilo | 2,19 |
---|---|
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 2 |
Kolli per lav | 10 |
Lager per pall | 10 |
EAN-nummer | 2328048000003 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Termiserad (lägre temperatur än pastörisering) koMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrabakterier, Penicilium roqueforti. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1486 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 358 |
Fett | 30 |
Varav mättade fettsyror | 20 |
Kolhydrat | 1,1 |
Varav sockerarter | 0,5 |
Protein | 21 |
Salt | 2,3 |