Roquefort är en smakrik blåmögelost som tillverkas av opastöriserad fårmjölk. Den lagras minst 90 dagar och lagringen sker i naturliga grottor i byn Roquefort. Huset Carles tillverkar sin egen Penicilium Roqueforti efter gamla metoder och dessa används i ostframställningen vilken ger osten dess mjukhet och rundhet i smaken. Ostens vita färg är ett tecken på en äkta Roquefort. AOP-märkt.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 1,41 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
EAN-nummer | 2704791013246 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad MJÖLK från får, mjölksyrabakterier och salt, penicillium roqueforti. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1411 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 338 |
Fett | 24 |
Varav mättade fettsyror | 0 |
Kolhydrat | 1,6 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 18,5 |
Salt | 0 |