Uppkallad efter den lilla byn med samma namn i provinsen Franche-Comté. Morbier har en karakteristisk svart rand i mitten som vittnesbörd från tidigare tiders framställning då man använde aska. Idag är den svarta kanten helt vegetabilisk och endast för dekoration. Osten lagras i minst två månader och har härlig textur med en fin mild smak med karaktär. Brons vid Mondial du Fromage 2021.
Varumärke | Montbeliard |
---|---|
Ursprungsland | Frankrike |
Nettovikt i kilo | 7,2 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
Kolli per lav | 6 |
Lager per pall | 6 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, löpe, mjölksyrabakterier, salt, vegetabiliskt kol. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1547 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 373 |
Fett | 30 |
Varav mättade fettsyror | 21 |
Kolhydrat | 0,5 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 23 |
Salt | 1,7 |