På baskiska betyder Agour god dag eller välkommen och den här fårosten är en av de bästa som tillverkas i Baskien. Stor smak och unika varma nyanser finns i denna ost som vid flera tillfällen har mottagit fina medaljer, bl.a. Supergold vid World Cheese Awards 2018 och nu en silvermedalj på Mondial du Fromage 2021.
Varumärke | Agour |
---|---|
Ursprungsland | Frankrike |
Nettovikt i kilo | 0,75 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 6 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Pastöriserad fårMJÖLK, salt, löpe, mjölksyrabakterier. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1865 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 450 |
Fett | 38 |
Varav mättade fettsyror | 28 |
Kolhydrat | 2 |
Varav sockerarter | 0,5 |
Protein | 25 |
Salt | 1,7 |