Die Chili Hexe är en schweizisk ost gjord på opastöriserad komjölk, smaksatt med naturlig chili som ger en mild men tydlig hetta. Den lagras i 2–3 månader och har en krämig konsistens med välbalanserad smak. Tillverkas av Bodenseekäse i Rossrüti, S:t Gallen – nära gränsen till Tyskland och Österrike.
Ursprungsland | Schweiz |
---|---|
Nettovikt i kilo | 6 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
Kolli per lav | 10 |
Lager per pall | 6 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Termiserad komjölk, salt, chili, peppar, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan är inte ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1715 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 414 |
Fett | 36 |
Varav mättade fettsyror | 23 |
Kolhydrat | 0,5 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 22 |
Salt | 1,7 |